Vragen?

+32 12 39 80 40

Provincie Limburg

Nieuws: Heet van de naald.

Een school is voortdurend in beweging. Van kabbelen als een beekje tot een ware tsunami. Hieronder volg je ons op de voet.

Nieuws

Erkenning STEM-academie

Op 15 oktober haalden we onze erkenning binnen als STEM-acacemie. De erkenning is geldig voor één kalenderjaar. 

De gewijzigde leefregels

De leefregels voor het schooljaar 2019 - 2020 werden gewijzigd volgens het nieuwe schoolreglement.

Erkenning als werkplek: Duaal Leren

Wij zijn voortdurend op zoek naar partners. Werkgevers die leerlingen onder de vleugels willen nemen om hun te begeleiden naar hun diploma. Het Duaal Leren is een splinternieuw concept binnen het secundair onderwijs dat jongeren op de werkvloer en op de schoolbanken voorbereidt op de arbeidsmarkt. Klik verder voor meer informatie.

Fietsen van theorie naar praktijk.

We hebben als school geijverd voor nieuwe fietsen. Nog even en het zal zover zijn. We zullen via Velo Op School een tiental fietsen kunnen bestellen.

Druiventeelt: eerste school mét wijngaard

De noodlijdende fruitsector is op zoek naar alternatieven voor de traditionele appel- en perenteelt. Wij gaan de uitdaging aan en experimenteren vanaf dit schooljaar met druiventeelt. Onze leerlingen zullen samen met de leerkrachten en enkele pioniers uit de streek de druiventeelt introduceren in het onderwijs. 

Bio-STEM in de lift.

Het lanceren van de studierichting Bio-STEM bleek een schot in de roos. Door de aanpak van de leerkrachten achter deze unieke kijk op wetenschap en onderwijs voelen meer kinderen zich aangesproken. Proeven uitvoeren in een écht labo die dicht bij de leefwereld van de jongeren staan is onderdeel van het succes.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.