Vragen?

+32 12 39 80 40

Provincie Limburg

Ontdek PIBO in deze promovideo

één studiedomein

vier studiepijlers

Natuur

Omdat de uitdaging er is.

Onze samenleving snakt naar meer Groen. Wil jij dat groen mee helpen vorm geven en structureren? Dan begint hier de uitdaging. Het instandhouden van het ecosysteem is een noodzaak.

Naar de studie

 

Landbouw

De hele waaier.

Landbouw is een certitude in ons landschap. En dat willen we graag zo houden. Bij ons glijd je mee in de innovaties zodat je de agrarische sector van morgen mee vorm kan geven.

Naar de studie

 

Biotechnologie

Wetenschap is de toekomst

De wetenschappen zetten de lijnen uit in onze samenleving. Niet zo gek dus dat je hiervoor zou kiezen. Onze planeet snakt naar leefbare oplossingen. Wij geven de aanzet.

Naar de studie

 

Tuinbouw

Haspengouw beschermt zijn erfgoed

Tuinbouw is zoveel meer dan snoeien en maaien. De brede waaier aan mogelijkheden ervaar je iedere dag in onze school. Van fruitteelt, sierteelt, tuinaanleg en groenvoorzieningen. We hebben het allemaal.

Naar de studie

 

De leerling is kind aan huis.

De school beschikt over een drukbezet internaat. Klik door om een glimp op te vangen.

 

één campus

Vier sterkhouders

Duaal Leren

Schoolbank op de werkplek.

Leren en werken combineren? Dat kan perfect. PIBO acteert als pionier wanneer het daar om gaat. Wij zetten de bakens uit in maar liefst drie studierichtingen. Benieuwd naar de details?

Naar de studie

 

Bio-STEM

Wetenschap in de kiem.

Het STEM scheert hoge toppen. PIBO bedacht zijn eigen variant. Omdat we sterk zijn in wetenschappen die leven: biologie, fysica en chemie. Vanaf de eerste graad word je ondergedompeld in proeven en labo's.

Naar de studie

 

Land- en Tuinbouwmechanisatie

Een apotheose in BSO

Na het zesde jaar in het BSO haal je best nog een specialisatie in huis die ervoor zorgt dat je je diploma secundair onderwijs haalt. In PIBO doe je dat in een jaar dat op meer dan één been hinkt. 

Naar de studie

 

Volwassenenonderwijs

Levenslang leren

Sinds kort is PIBO gestart met volwassenenonderwijs. En dat in een discipline waarin we al uitblonken: Tuinbouw. Wanneer je wil professionaliseren of je eigen tuin wil optimaliseren kan je vanaf nu ook terecht bij ons.

Naar de studie

 

Nieuws

Erkenning STEM-academie

28 oktober 2020

De gewijzigde leefregels

28 augustus 2019
Meer nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.