Vragen?

+32 12 39 80 40

Provincie Limburg

Op 15 oktober kreeg onze school het bericht dat we erkend werden als STEM-academie en dat voor het tweede jaar op rij. De procedure hiervoor was vernieuwd met verstrengde voorwaarden. VLAIO heeft de procedure en de erkenning onder zijn vleugels genomen. De naam STEM-academie kan dienen als een totem. Goed uitgebouwde STEM-richtingen blijven nodig. En de gediplomeerden hiervan zijn duidelijk nog gegeerd op de arbeidsmarkt. Vandaar dat het belangrijk blijft om deze sterk wetenschappelijke richtingen te blijven promoten. Wij verleggen onze steen in de rivier.

In het voorjaar van 2021 plannen we twee trajecten waarbij we jongeren tot 14 jaar zullen prikkelen om deel te nemen. We hebben al twee werktitels:

  • 'Bouwen van een insectenhotel'
  • 'Het programmeren van een weerstation' 

De eerste snuffelronde met mogelijke stakeholders is achter de rug. En we kunnen nu al met voorzichtigheid zeggen dat PXL-education en PXL-STEM-academy  enthousiast waren over onze plannen. De rest van het verhaal volgt ongetwijfeld later wanneer de blauwdruk volledig klaar is en we dus vol uit de startblokken kunnen schieten.