Vragen?

+32 12 39 80 40

Provincie Limburg

Planttechnische Wetenschappen

6de jaar (Dubbele Finaliteit (TSO))
  • Voor wie?

Wil je later graag in de tuinbouwsector of in een aanverwante sector aan de slag? Wil je graag leren hoe je in de 21ste eeuw een tuinbouw- of fruitbedrijf leidt? Werk je graag buiten, steek je zelf graag de handen uit de mouwen en wil je alles weten over de wereld van tuinen, planten en fruit? Die tuinbouwsector is een sector waarin hard werk, kennis en economisch inzicht centraal staan. Als je in deze sector professioneel actief wil zijn, betekent dat dat je constant wilt bijleren over moderne teelttechnieken en nieuwe producten.

  • Kenmerken:

In PIBO leer je dit alles al doende: je krijgt voornamelijk een theoretische vorming, met een sterk pakket algemene en technische vakken waarbij er veel andacht besteed wordt aan het toepassen van het theoretisch geleerde in de praktijk.

Als je een ruime interesse tuinbouwgewassen hebt en voor de daarbijbehorende moderne technieken, gereedschappen en uitrustingen, dan krijg je tijdens de theorievakken de informatie die je nodig hebt. Je leert hoe je tuinen, gazons, border moet aanleggen, beschermen en onderhouden; je leert hoe je tuinbouwgewassen moet telen, hoe je best een fruitbedrijf moet runnen en hoe je je producten op de markt moet brengen, steeds met aandacht voor een duurzame aanpak. In deze studiejaren ga je gedurende twee weken op blokstage. Zo leer je het beroepsleven van nabij kennen en ervaar je wat een job in deze sector precies inhoudt. 

  • Wat erna?

Wij bieden een zo polyvalent mogelijke opleiding aan zodat je klaar bent om in het werkveld te stappen, maar zeker ook om verder te studeren in het hoger of universitair onderwijs.

 

Wil je meer weten?

Klik hieronder dan door naar de volgende graad of plan je bubbel een campusbezoek!

 

Lessentabel

Vak

Planttechnische Wetenschappen

Levensbeschouwing

2

Nederlands

2

Engels

1

Frans

2

Wiskunde

2

Aardrijkskunde

1

Geschiedenis

1

Toegepaste biologie

2

Toegepaste natuurwetenschappen

2

Lichamelijke Opvoeding

2

Ecologie

1

Economie

2

Informatica

0(1)

Planttechnische Wetenschappen

TV Groentechnieken

2

TV Sierteelt

3

TV Fruitteelt

3

PV Groentechnieken

2

PV Sierteelt

2(1)

PV Fruitteelt

2

Totaal

34

Nog vragen? Contacteer ons zonder aarzelen.