Vragen?

+32 12 39 80 40

Provincie Limburg

Plant-, Dier-, en Milieutechnieken

3de jaar 4de jaar (Dubbele Finaliteit (TSO))

Heb je belangstelling voor de land- en tuinbouw, bloemen en planten, hobby- en hoevedieren en hun relatie tot het milieu? Dan is de richting Plant-, Dier en Milieutechnieken zeker iets voor jou.

Deze studierichting geeft je een meer theoretisch gerichte vorming, maar blijft ook praktijk aanbieden. Naast de cesuurdoelen (chemie, biologie en ecologie) is er ook het gedeelte beroepskwalificaties waarin je binnen de vakken Plant en Groeimilieu, Dier en Leefmilieu en Agrotechnieken richtingspecifieke competenties verwerft. Ook hierbij worden theorie en praktijk geïntegreerd gegeven. In de tweede graad blijven jullie proeven van alle aspecten van Land- en Tuinbouw.

Als je in deze richting verder wil gaan, kun je in de derde graad kiezen voor Agrotechnieken Plant of Dier, Tuinaanleg en. -beheer of Natuur- en Groentechnieken.

 

Een helikopterzicht boven Land- en Tuinbouw

  • Voor wie?

Voor iedereen die naast een sterke theoretische vorming ook nood heeft aan handen uit de mouwen in Land- en Tuinbouw. Je proeft van natuurbeheer, tuinaanleg, akkerbouw, hoevedieren en constructies in Agrarische Technieken.

  • Kenmerken:

Je krijgt een aangename balans aangeboden rond taalvakken, wiskunde en wetenschappen. Daarnaast presenteren we het hele scala aan vaardigheden in Land- en Tuinbouw zodat je in het vijfde jaar een goed onderbouwde keuze kan maken en je je kan specialiseren.

 

 

 

 

Wil je meer weten?

Wil je meer weten? Klik hieronder dan om het volledige studieaanbod te bekijken of kom langs op onze opencampusdagen of opendeurdag!

 

Deze richting is heel boeiend. Je ontdekt voortdurend nieuwe dingen.

Ferre

Lessentabel

Vak

derde jaar

vierde jaar

Levensbeschouwing

2

2

LO

2

2

Nederlands

3

3

Frans

2

2

Engels

2

2

Geschiedenis

1

1

Aardrijkskunde

1

1

Wiskunde

3

3

Exploratie (burgerschap)

1

1

STEM/denkatelier/PROJECT

1

2

Fysica

0

1

Chemie

2

1

Biologie

2

1

Ecologie

2

2

Plant en groeimilieu

2

2

Dier en leefmilieu

2

2

Agrotechnieken

2

2

Hoevedieren

1

1

Teelten

1

1

Natuurexploratie

1

1

Tuinaanleg, en -onderhoud

1

1

Totaal

34 uren

34 uren

Nog meer weten? Contacteer ons via onderstaand formulier.