Vragen?

+32 12 39 80 40

Provincie Limburg

Plant, Dier en Milieu

3de jaar 4de jaar (Arbeidsmarkt (BSO))

Wil je een opleiding volgen waarbij je de handen uit de mouwen kunt steken? Heb je aandacht voor het milieu en werk je graag met planten en dieren, dan voel je je direct thuis in de richting Plant, Dier en Milieu. In deze heel praktisch gerichte opleiding leer je binnen het vak Dier en Leefmilieu over boerderij- en hobbydieren, hun voeding en verzorging. Je leert planten kweken en vermeerderen, fruit telen, akkerbouwgewassen binnen het vak Plant en Groeimilieu, tuinen en groene ruimten aanleggen en verzorgen, gewassen telen en verzorgen in het vak Tuinaanleg en Onderhoud. Natuurbeheer schuilt dan weer onder het vak Milieu. Daar leer je ook het belang van planten en dieren die in de natuur voorkomen. Algemene vaardigheden zoals het werken met machines en hun onderhoud, metselen, lassen en boren, schaven en frezen komen in de praktijk uitgebreid aan bod binnen het vak Agrotechnieken.

Alle leerlingen blijven doorheen de tweede graad samen en proeven van alle aspecten van het studiegebied Land- en Tuinbouw. Vanaf de derde graad kan je binnen de finaliteit arbeidsmarkt kiezen voor drie studierichtingen: Plant en Milieu, Dier en Milieu en Groenaanleg en -Beheer. En dat in zowel de reguliere leerweg als in Duaal Leren.

 

 

  • Voor wie?

Voor iedereen die binnen het studiegebied Land- en Tuinbouw de handen uit de mouwen wil steken. In de buitenlucht je vaardigheden botvieren? Dat kan hier. Je draagt liever veiligheidsschoenen dan sandalen, je herkent tractormerken op je gehoor, je plant, laat bloeien en oogst. De natuur is je favoriete omgeving. Ware vriendschap ontvang je van hoevedieren. Herkenbaar? Dan ben je hier op de juiste plaats.

  • Kenmerken:

We laten theorie en praktijk naadloos op elkaar aansluiten maar houden je niet onnodig in de schoolbanken. In de volledige tweede graad laten we je proeven van alle aspecten van Land- en Tuinbouw. Van Tuinaanleg, Fruitteelt, Akkerbouw, Natuurbeheer naar Hoevedieren. Ook mechanisatie wordt hier niet vergeten.  

  • Wat erna?

Wanneer je twee schooljaren van het hele buffet hebt geproefd ga je je favoriete gerecht selecteren en kiezen voor Dier en Milieu, Plant en Milieu of Groenaanleg en -beheer. Je specialiseert in de derde graad en komt als een expert in wording uit je studie.

 

 

Wil je meer weten?

Wil je meer weten? Klik hieronder dan om het studieaanbod terug te bekijken of kom langs op onze opencampusdagen of opendeurdag!

 

 

De leerkrachten hebben thuis vaak ook een bedrijf en weten dus waarover ze spreken.

Joren

Vak

derde jaar

vierde jaar

Levensbeschouwing

2

2

LO

2

2

Frans

2

1

PAV (stemintegratie)

6

7

Plant en groeimilieu

6

6

Dier en leefmilieu

6

6

Milieu

3

3

Agrotechnieken

3

3

Hoevedieren

1

1

Teelten (fruit)

1

1

Teelten (akker)

1

1

Groenaanleg en -onderhoud

1

1

Totaal

34 Lesuren

34 lesuren

Nog vragen? Contacteer ons zonder aarzelen.