Vragen?

+32 12 39 80 40

Provincie Limburg

Plant, Dier en Milieu

3de jaar (Arbeidsmarkt (BSO))

Wil je een opleiding volgen waarbij je de handen uit de mouwen kunt steken? Heb je aandacht voor het milieu en werk je graag met planten en dieren, dan voel je je direct thuis in de richting Plant, Dier en Milieu. In deze heel praktisch gerichte opleiding leer je binnen de vakken Plant, Dier en Milieu over boerderij- en hobbydieren, hun voeding en verzorging. Je leert planten kweken en vermeerderen, fruit telen, tuinen en groene ruimten aanleggen en verzorgen, gewassen telen en verzorgen. Je leert ook het belang van planten en dieren die in de natuur voorkomen. Algemene vaardigheden zoals het werken met machines en hun onderhoud, metselen, lassen en boren, schaven en frezen komen in de praktijk uitgebreid aan bod binnen het vak Algemene Technieken.

Iedere leerling moet ook reeds vanaf het derde jaar een keuze maken tussen de opties Plant of Dier om zich hierin verder te kunnen verdiepen. Met al deze aangeleerde kennis en vaardigheden kan je kiezen voor één van de vervolgopleidingen in de derde graad. Bij ons heb je de mogelijkheid om te kiezen voor de richting Landbouw, of voor de richting Tuinbouw en Groenvoorziening.

  • Voor wie?

Voor iedereen die binnen het studiegebied Land- en Tuinbouw de handen uit de mouwen wil steken. In de buitenlucht je vaardigheden botvieren? Dat kan hier. Je draagt liever veiligheidsschoenen dan sandalen, je herkent tractormerken op je gehoor, je plant, laat bloeien en oogst. De natuur is je favoriete omgeving. Ware vriendschap ontvang je van hoevedieren. Herkenbaar? Dan ben je hier op de juiste plaats.

  • Kenmerken:

We laten theorie en praktijk naadloos op elkaar aansluiten maar houden je niet onnodig in de schoolbanken. In de volledige tweede graad laten we je proeven van alle aspecten van Land- en Tuinbouw. Van Tuinaanleg, Fruitteelt, Akkerbouw, Natuurbeheer naar Hoevedieren. Ook mechanisatie wordt hier niet vergeten.  

  • Wat erna?

Wanneer je twee schooljaren van het hele buffet hebt geproefd ga je je favoriete gerecht selecteren en kiezen voor Dier en Milieu, Plant en Milieu of Groenaanleg en -beheer. Je specialiseert in de derde graad en komt als een expert in wording uit je studie.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten? Klik hieronder dan door naar de volgende graad of plan met je bubbel een campusbezoek!

De leerkrachten hebben thuis vaak ook een bedrijf en weten dus waarover ze spreken.

Joren

Vak

Plant, Dier en Milieu

Levensbeschouwing

2

Frans

1

Project Algemene Vakken

6

Lichamelijke Opvoeding

2

Toegepaste Informatica

1

Algemene Technieken

3

Plant

5

Dier

5

Milieu

4

Uitdieping

Dier en Landbouw

TV Dier: Hoevedieren

1

TV Dier: Teelten

1

PV Dier: Hoevedieren

1,5

PV Dier: Teelten

1,5

Totaal

34

Nog vragen? Contacteer ons zonder aarzelen.