Vragen?

+32 12 39 80 40

Provincie Limburg

Natuur- en Groentechnieken

5de jaar 6de jaar (Dubbele Finaliteit (TSO))
  • Voor wie?

Hou je van de natuur en de open ruimte om je heen? Wil jij je natuurlijke omgeving leren kennen, verzorgen en beheren? Dan is dit de richting die je zoekt.

  • Wat erna?

Met je diploma op zak kun je aan de slag in de privésector én de openbare groensector. Ook natuurbeherende organisaties zien je graag komen. Of misschien start je wel een eigen bedrijf! Kriebelt het om verder te studeren? Dan kun je perfect een bacheloropleiding Chemie, Agro- en Biotechnologie of Landschaps- en Tuinarchitectuur volgen. Of je kiest voor een vervolgopleiding om natuur- of boswachter te worden. 

  • Kenmerken:

Je krijgt een ruim pakket basiswetenschappen zoals biologie, chemie, fysica en ecologie met toepassingen uit de praktijk en je bestudeert op een wetenschappelijke manier de ecosystemen tijdens een biotoopstudie. Zo'n studie omvat een terreinbeschrijving, abiotische parameters, een vegetatieopname, een faunaonderzoek en monitoring. In het vak Biotoopstudie onderzoek je een aantal organismen die je daarna systematisch indeelt. Je leert ook beheersplannen lezen en allerhande technieken toepassen binnen natuurbeheer. In het vak Groentechnieken ligt de focus op het beheer en de inrichting van de groene ruimte waarin wij dagelijks leven.

Wil je meer weten?

Klik hieronder dan door naar de volgende graad of plan met je bubbel een campusbezoek!

 

Lessentabel

Vak

vijfde jaar

zesde jaar

Levensbeschouwing

2

2

LO

2

2

Nederlands

3

2

Frans

2

2

Engels

1

2

Geschiedenis

1

1

Aardrijkskunde

1

1

Wiskunde

2

2

Exploratie (burgerschap)

1

0

STEM/denkatelier/project/LABO

3

3

Economie

0

1

Fysica

1

0

Chemie

2

2

Biologie

2

2

Aardwetenschappen/Ecologie

1

1

GIP

0

1

Gewasbescherming

1

1

Natuurbeheer

3

3

Groenbeheer

3

3

Biotoopstudie

3

3

Totaal

34

34

Nog vragen? Contacteer ons zonder aarzelen.