Vragen?

+32 12 39 80 40

Provincie Limburg

Land- en Tuinbouwmechanisatie

specialisatiejaar (Arbeidsmarkt (BSO))
  • Voor wie?

Voor iedereen die na zes jaar in het secundair onderwijs op zoek is naar een specialisatie die écht het verschil maakt. Zie je je toekomst in de land- en/of tuinbouw? Kom dan je skills voor ondernemen en mechanisatie uitdiepen in de richting Land- en Tuinbouwmechanisatie.

  • Kenmerken:

In deze opleiding leer je hinken op meer dan één been. Je scherpt je feeling voor mechanisatie en ondernemerschap aan. Je toetst vrijwel alle aspecten van machines onderhouden en ondernemen in de land- en tuinbouwsector aan de praktijk. Stages en veelvuldige bedrijfsbezoeken stomen je klaar voor de arbeidsmarkt of het ondernemerschap. Je kiest voor een stage met enkel mechanisatie of voor een gemengde stage in een land en/of tuinbouwbedrijf én mechanisatie. Je geïntegreerde proef - die je trapsgewijs maakt - bestaat uit dezelfde twee grote delen: mechanisatie en ondernemerschap.

  • Wat erna?

Na dit specialisatiejaar ben je klaar voor de arbeidsmarkt of heb je alle vaardigheden om een eigen onderneming op te richten in de land- of tuinbouw.

 

Wil je meer weten?

Wil je meer weten?  Kom langs op onze opencampusdagen of opendeurdag!

 

lessentabel

Vak

Land- en Tuinbouwmechanisatie

Levensbeschouwing

2

Frans

2

Project Algemene Vakken

6

Lichamelijke Opvoeding

2

Land- en Tuinbouwmechanisatie

Bedrijfsbeheer

2

Land- en Tuinbouweconomie

2

TV Mechanisatie

4

PV Mechanisatie

4

PV Algemene Technieken

2

Stage

8

Totaal

34

Nog vragen? Aarzel niet ons te contacteren.