Vragen?

+32 12 39 80 40

Provincie Limburg

Jouw blik op de toekomst!

Hieronder vinden jullie een schat aan informatie om je blik op de toekomst te verruimen. We slaan hier een brug tussen lager onderwijs en middelbaar onderwijs. Die overstap gebeurt best met heel veel wikken en wegen. Deze pagina geeft je een duwtje in de rug.

Wij zijn een Land- en Tuinbouwschool in hartje Haspengouw. Al vijftig jaar een vaste waarde in het landschap. Een school met een sterk familiaal karakter en een studieaanbod dat duidelijk is, van bij het begin.

Waar staan we voor?

 • Ieder kind verdient natuur.
 • Theorie is ook praktijk.
 • Veerkracht in de uitdaging.
 • De leerling is kind aan huis.

Op een campus van 10 hectaren voorzien we degelijk onderwijs voor 400 leerlingen, elke (school)dag.

Plan je campusbezoek!

PLAN JE CAMPUSBEZOEK!

Nu de infomomenten in het water dreigen te vallen organiseren we individuele rondleidingen op onze campus. Schrijf je in via de knop. Dan word je met je bubbel rondgeleid op de campus door één van onze leerkrachten. Stel je vragen, doe een (voor)inschrijving. Het kan allemaal tijdens jouw wandelbezoek met heel veel indrukken van ons aanbod.

Studieaanbod

A-Stroom

Bio-STEM

In deze studierichting leer je, naast de algemene vorming, je eerste stappen zetten naar een écht wetenschappelijk onderzoek. Doorheen het schooljaar ga je in een labo-omgeving projecten opzetten:

 • Hoe vliegt een raket?
 • Hoe ontstaan kleuren en hoe maak je ze?
 • Wat is gezond eten ... en wat niet?

Wanneer je daarna je carrière in het middelbaar onderwijs verderzet in onze doorstroom Biotechnische wetenschappen word je misschien wel de viroloog die de volgende pandemie verslaat.

Meer weten ... 

A-Stroom

Agro- en Biotechnieken

In deze studierichting leer je, naast de algemene vorming, je eerste vaardigheden in land- en tuinbouw. Doorheen het schooljaar ga je op onze campus kennismaken met alle facetten van land- en tuinbouw:

 • Van kip tot ei en van ei weer naar kip.
 • Van zaadje tot plant naar klant.
 • Wat eet een koe? Varkens of konijnen?

Wanneer je daarna je carrière in het middelbaar onderwijs verderzet in onze dubbele finaliteit Plant, Dier en Milieu word je land- of tuinbouwer, natuurbeheerder of stroom je door naar een studierichting rond groen, landbouw of tuinbouw.

Meer weten ... 

B-Stroom

Eerste leerjaar B

In deze studierichting ga je veel naar buiten. Naast wat algemene vorming, zal je heel praktijkgericht op onze campus kennismaken met alle facetten van land- en tuinbouw:

 • Je eigen groentetuin op onze campus.
 • Oogsten van fruit.
 • Hanteren van tuingereedschap.

Wanneer je daarna je carrière in het middelbaar onderwijs verderzet in onze Finaliteit Arbeidsmarkt (BSO) Plant, Dier en Milieu word je land- of tuinbouwer, natuurbeheerder. In een specialisatiejaar kan je de kneepjes van Mechanisatie in Land- en Tuinbouw leren.

Meer weten ... 

GDPR: Het Provinciaal Onderwijs voor Biotechnisch Onderwijs zal de gegevens die ze van jou ontvangt enkel en alleen gebruiken in het kader van deze aanvraag. Op 30 september 2021 zullen de gegevens automatisch uit de database verwijderd worden. Je hebt altijd het recht je gegevens in te kijken, te laten aanpassen of te laten schrappen. Hiervoor neem je contact op met info@sgpsol.be.