Vragen?

+32 12 39 80 40

Provincie Limburg

Plant-, Dier-, en Milieutechnieken: uitdieping plant

4de jaar (Dubbele Finaliteit (TSO))

Heb je belangstelling voor de land- en tuinbouw, bloemen en planten, hobby- en hoevedieren en hun relatie tot het milieu? Dan is de richting Plant-, Dier en Milieutechnieken zeker iets voor jou.

Deze studierichting geeft je een meer theoretisch gerichte vorming, maar blijft ook praktijk aanbieden. Naast Plant-, Dier- en Milieutechnieken is er ook het vak algemene technieken waarin je algemene vaardigheden zoals metaal-, hout- en kunststofbewerkingen, metselen, werken met machines en hun onderhoud aangeleerd krijgt. Ook hierbij worden theorie en praktijk geïntegreerd gegeven. Iedere leerling moet ook reeds vanaf het derde jaar een keuze maken tussen de opties Plant of Dier om zich hierin verder te kunnen verdiepen.

Als je in deze richting verder wil gaan, kun je in de derde graad kiezen voor Dier- en Landbouwtechnische Wetenschappen Component Akkerbouw en Veeteelt, Planttechnische Wetenschappen of Natuur- en Groentechnische Wetenschappen.

Uitdieping Plant

  • Voor wie?

Heb je groene vingers? Ben je geboeid door tuinaanleg en tuinonderhoud? Wil je alles weten over de teelt van sierplanten? Dan is deze richting ideaal voor jou.

  • Kenmerken:

Je krijgt een teelttechnische opleiding waarbij de theorie aan de praktijk wordt gekoppeld. Je bouwt stapsgewijs je kennis van planten uit; Je verdiept je in de eigenschappen, de nomenclatuur en de herkenning van planten. Daarnaast maak je in de zandbak van de school bestratingsoefeningen én realiseer je kleine tuinontwerpen. Je volgt teelten op en ontdekt alles over substraten, bemesting, watergift, gewasbescherming en het belang van het klimaat.

  • Wat erna?

Wanneer je het vierde jaar Plant hebt voltooid, kies je in de derde graad uit de richtingen Planttechnische Wetenschappen of Natuur- en Groentechnische Wetenschappen.

Wil je meer weten?

Klik hieronder dan door naar het volgende jaar of plan met je bubbel een campusbezoek!

Deze richting is heel boeiend. Je ontdekt voortdurend nieuwe dingen.

Ferre

Lessentabel

Vak

Plant- dier en Milieutechnieken: Uitdieping Plant

Levensbeschouwing

2

Nederlands

4

Frans

2

Engels

2

Wiskunde

3

Aardrijkskunde

1

Geschiedenis

1

Natuurwetenschappen

3

Informatica

1

Lichamelijke Opvoeding

2

Algemene technieken

2

Plant, Dier en Milieu

7

Uitdieping Plant

TV Plant: Sierteelt

1

TV Plant: Fruitteelt

1

PV Plant: Sierteelt

1,5

PV Plant: Fruitteelt

1,5

Totaal

34

Nog vragen? Contacteer ons zonder aarzelen.