Vragen?

+32 12 39 80 40

Provincie Limburg

Plant-, Dier-, en Milieutechnieken: uitdieping Dier en Landbouw

4de jaar (Dubbele Finaliteit (TSO))

Heb je belangstelling voor de land- en tuinbouw, bloemen en planten, hobby- en hoevedieren en hun relatie tot het milieu? Dan is de richting Plant-, Dier en Milieutechnieken zeker iets voor jou.

Deze studierichting geeft je een meer theoretisch gerichte vorming, maar blijft ook praktijk aanbieden. Naast Plant-, Dier- en Milieutechnieken is er ook het vak algemene technieken waarin je algemene vaardigheden zoals metaal-, hout- en kunststofbewerkingen, metselen, werken met machines en hun onderhoud aangeleerd krijgt. Ook hierbij worden theorie en praktijk geïntegreerd gegeven. Iedere leerling moet ook reeds vanaf het derde jaar een keuze maken tussen de opties Plant of Dier om zich hierin verder te kunnen verdiepen.

Als je in deze richting verder wil gaan, kun je in de derde graad kiezen voor Dier- en Landbouwtechnische Wetenschappen Component Akkerbouw en Veeteelt, Planttechnische Wetenschappen of Natuur- en Groentechnische Wetenschappen.

 

Uitdieping Dier en Landbouw

  • Voor wie?

Ben jij gefascineerd door dieren? Wil je alles weten over de verzorging van hoevedieren en de teelt van gewassen? Dan is de richting Dier en Landbouw echt iets voor jou.

  • Kenmerken:

In deze richting koppel je de theorie aan de praktijk. Je bouwt een basiskennis akkerbouw en veeteelt op die je in de derde graad uitdiept. Je leert materiaal op een juiste en veilige manier gebruiken en je zet je eerste stappen in de mechanisatie. Je krijgt les op school, maar je doet ook ervaring op in professionele landbouwbedrijven in de buurt.

 

Wil je meer weten?

Klik hieronder dan door naar de volgende graad of plan met je bubbel een campusbezoek!

 

Deze richting is heel boeiend. Je ontdekt voortdurend nieuwe dingen.

 

Ferre

Lessentabel

Vak

Tweede graad: PDM: Uitdieping dier en landbouw

Levensbeschouwing

2

Nederlands

4

Frans

2

Engels

2

Wiskunde

3

Aardrijkskunde

1

Geschiedenis

1

Natuurwetenschappen

2

Informatica

1

Lichamelijke Opvoeding

2

Algemene Technieken

2

Plant, Dier en Milieu

7

Uitdieping

TV dier: Hoevedieren

1

TV dier: Teelten

1

PV dier: Hoevedieren

1,5

PV dier: Teelten

1,5

Totaal

34

Nog meer weten? Contacteer ons via onderstaand formulier.