Vragen?

+32 12 39 80 40

Provincie Limburg

Plant, Dier en Milieu: Uitdieping Plant

4de jaar (Arbeidsmarkt (BSO))

Wil je een opleiding volgen waarbij je de handen uit de mouwen kunt steken? Heb je aandacht voor het milieu en werk je graag met planten en dieren, dan voel je je direct thuis in de richting Plant, Dier en Milieu. In deze heel praktisch gerichte opleiding leer je binnen de vakken Plant, Dier en Milieu over boerderij- en hobbydieren, hun voeding en verzorging. Je leert planten kweken en vermeerderen, fruit telen, tuinen en groene ruimten aanleggen en verzorgen, gewassen telen en verzorgen. Je leert ook het belang van planten en dieren die in de natuur voorkomen. Algemene vaardigheden zoals het werken met machines en hun onderhoud, metselen, lassen en boren, schaven en frezen komen in de praktijk uitgebreid aan bod binnen het vak Algemene Technieken.

Iedere leerling moet ook reeds vanaf het derde jaar een keuze maken tussen de opties Plant of Dier om zich hierin verder te kunnen verdiepen. Met al deze aangeleerde kennis en vaardigheden kan je kiezen voor één van de vervolgopleidingen in de derde graad. Bij ons heb je de mogelijkheid om te kiezen voor de richting Landbouw, of voor de richting Tuinbouw en Groenvoorziening.

UItdieping Plant

  • Voor wie?

Heb je interesse in tuinbouw? Dan zal jij je meteen thuis voelen in deze richting. Je mag je uitleven én laten onderdompelen in de fascinerende wereld van de bloemen en planten.

  • Kenmerken:

In het vak sierteelt leer je alles over de niet-eetbare tuinbouw.Tuinaanleg en tuinonderhoud komen uitgebreid aan bod. Je ontdekt hoe je jonge boompjes opkweekt tot verkoopklare laanbomen. In het voorjaar ben je in de weer met eenjarige parkplanten. Je verzorgt ze, zodat ze na de ijsheiligen perkjes en balkons kunnen opfleuren. Je achterhaalt de geheimen van de containerteelt en maakt kennis met soorten zoals lavendel, lonireca, en hydranten. Door je harde werk in de zomerteelt van chrysanten schitteren deze bloemen bij Allerheiligen.

  • Wat erna?

In de derde graad breid jij je kennis van teelten uit en krijg je een volledige kijk op een teelt.

Je schoolbank op de werkvloer? Dat kan.

Ontdek Duaal Leren

Wil je meer weten?

Wil je meer weten? Klik hieronder dan door naar de volgende graad of plan met je bubbel een campusbezoek!

Je werkt op het terrein en in de tuin of snoeit op de plantage. Net zoals je later elke dag zou willen doen. Beter kan toch niet!

Siemen

Lessentabel

Vak

Plant, Dier en Milieu

Levensbeschouwing

2

Frans

1

Project Algemene Vakken

6

Lichamelijke Opvoeding

2

Toegepaste Informatica

1

Algemene Technieken

3

Plant

5

Dier

5

Milieu

4

Uitdieping

Plant

TV Plant: Sierteelt

1

TV Plant: Fruitteelt

1

PV Plant: Sierteelt

1,5

PV Plant: Fruitteelt

1,5

Totaal

34

Nog vragen? Contacteer ons zonder aarzelen.