Vragen?

+32 12 39 80 40

Provincie Limburg

Plant, Dier en Milieu: Uitdieping Dier en Landbouw

4de jaar (Arbeidsmarkt (BSO))

Wil je een opleiding volgen waarbij je de handen uit de mouwen kunt steken? Heb je aandacht voor het milieu en werk je graag met planten en dieren, dan voel je je direct thuis in de richting Plant, Dier en Milieu. In deze heel praktisch gerichte opleiding leer je binnen de vakken Plant, Dier en Milieu over boerderij- en hobbydieren, hun voeding en verzorging. Je leert planten kweken en vermeerderen, fruit telen, tuinen en groene ruimten aanleggen en verzorgen, gewassen telen en verzorgen. Je leert ook het belang van planten en dieren die in de natuur voorkomen. Algemene vaardigheden zoals het werken met machines en hun onderhoud, metselen, lassen en boren, schaven en frezen komen in de praktijk uitgebreid aan bod binnen het vak Algemene Technieken.

Iedere leerling moet ook reeds vanaf het derde jaar een keuze maken tussen de opties Plant of Dier om zich hierin verder te kunnen verdiepen. Met al deze aangeleerde kennis en vaardigheden kan je kiezen voor één van de vervolgopleidingen in de derde graad. Bij ons heb je de mogelijkheid om te kiezen voor de richting Landbouw, of voor de richting Tuinbouw en Groenvoorziening.

 

Uitdieping Dier en Landbouw

  • Voor wie?

Voor iedereen die graag hoevedieren zoals koeien, varkens, schapen, geiten, kippen en paarden verzorgt.

  • Kenmerken:

De richting Dier focust op praktijkvaardigheden. In het vak hoevedieren leer je dieren voederen en verzorgen en materiaal juist en veilig gebruiken. De lessen vinden niet alleen plaats op het schooldomein, maar ook in professionele veeteeltbedrijven in de buurt. In het vak teelten ontdek alles over landbouwgewassen telen zoals suikerbieten, granen, aardappelen en voedergewassen.

  • Wat erna?

Wanneer je het vierde jaar Dier hebt voltooid, kies je in de derde graad voor de richting Landbouw of Tuinbouw en Groenvoorziening

 

Je schoolbank op de werkvloer? Dat kan.

Ontdek Duaal Leren

 

Wil je meer weten?

Wil je meer weten? Klik hieronder dan door naar de volgende graad of plan met je bubbel een campusbezoek!

 

De vlotte samenhang tussen de verschillende vakken is geweldig.

 

Kobe

Vak

Plant, Dier en Milieu

Levensbeschouwing

2

Frans

1

Project Algemene Vakken

6

Lichamelijke Opvoeding

2

Toegepaste Informatica

1

Algemene Technieken

3

Plant

5

Dier

5

Milieu

4

Uitdieping

Dier en Landbouw

TV Dier: Hoevedieren

1

TV Dier: Teelten

1

PV Dier: Hoevedieren

1,5

PV Dier: Teelten

1,5

Totaal

34

Nog vragen? Contacteer ons zonder aarzelen.